Eesti Vabariigi 106. aastapäeva tähistamine Jõhvi Kesklinna Koolis

Loomise kuupäev 12.03.2024

23. veebruaril tähistas meie kool Eesti Vabariigi 106. aastapäeva. Kogu koolipere oli kutsutud Eesti Vabariigi sünnipäeva kontsertaktusele. Seekord 4 pidulikku aktust oli läbi viidud kooliaulas. Väga aktiivselt võtsid nendest osa kõik meie kooli keelekümblusklasside õpilased (1.ac, 2.ac, 3.a, 4.a, 5.ac, 6.a, 7.a, 8.ac, 9.ac muusikaõpetaja Oksana Meipalu). Nad laulsid laule ja esitasid luuletusi Eestist, 24. veebruarist, kallist kodust, EV sünnipäevast, eesti lipust ja teistest südamele armsatest asjadest. Aitäh meie tublidele etlejatele (3.a Artur Piutsep ja Roxanna Singova, 4.a Diana Kozlovskaja, 3.b Milana Boltenkova ja Evita Latt, 6.a Anna- Maria Puhilas, 5.a Dominika Singova ja Timofei Kaširov, Jegor Andrejev, 7.a Anton Gulevitš, 8.a Aleksander Fedorenko, Ivan Nikitin) suurepäraste esinemiste eest!

Pidulikel aktustel esines tublisti kooli- ja poistekoor (koorijuht J. Afanasjeva). Tantsuringi "Fanta" noorem ja vanem rühm rõõmustasid pealtvaatajaid oma särtsakate tantsudega "Vihm", "Bop" ja "Rongijuht" (tantsuringi juhendaja Tatjana Bulattšik-Verhovski). Viiuliansambel 8.-9. klasside õpilastest (Veronika Gembitskaja 8.a, Aleksandra Lunjova 8.b, Ljubov Melnik 9.a, Salima Jaroštšuk 9.b) esitas "Ukuaru valssi" (autor Arvo Pärt), klaveril saatis muusikaõpetaja Jelena Afanasjeva.

Samuti meie kooli direktor Irina Šulgina tunnustas tublimaid õpetajaid, koolitöötajaid ja õpilasi tänukirjaga. Kontsertaktuse tegi väga vaheldusrikkaks viiulimängija Nikolai Tokmini 2.a ja saksofonimängija Artjom Batovi 3.a esinemine. 6.a klassi esituses oli eesti rahvatants „Kaerajaan“, kusjuures meie tublid kuuendikud ise laulsid ja tantsisid. 8.a klassist trio (Angelina Chamyan, Anastassia Rudõk ja Alisa Ignatjeva). 8.c ja 9.c klassi õpilased ühinesid selleks, et koos laulda laulu "Me armastame Eestit". See oli kaasakiskuv lugu ning kandis ka tõeliselt ilusat sõnumit. Südamlik 9.a klassi esinemine lauluga "Ma tuleb täita lastega" kitarride saatel (kitarrimängijad 8.c Dmitri Petrov, 9.b Timofei Glamozdinov) liigutas igaüht. Meie üheksandikud (9.a E.Matjušenko, L. Melnik, S. Minzatov, J. Staškova, 9.b T. Glamozdinov) tantsisid imeilusat valssi.

Iga kontsertaktus lõppes ühislauluga, nende valik oli seekord väga lai. Kontsertaktuse lõpus kõlasid head soovid EV 106. aastapäevaks ja ühislaulud "Eesti on mu kodumaa", "Me oleme Virumaa lapsed", "Laululust", "Kauges külas".

Veendusime, et meie koolis on väga aktiivsed, tegusad ja andekad lapsed!

Suur tänu meie kooliperele aktiivse osalemise eest!

Eraldi tänusõnad meie kooli eesti keele õpetajatele abi eest selle toreda ürituse ettevalmistamisel ja korraldajatele (õpetaja Diana Astok ja huvijuht Antonina Lattu) läbiviimise eest!

Viimati muudetud 12.03.2024.